منوی اصلی
منوی اصلی
صفحه اول
آرشيوي مطالب
درباره ي ما
جستجو در مطالب
ارتباط با ما



تاريخ : چهارشنبه 19 اردیبهشت 1403


موضوعات سايت
1111
2222

مطالب تصادفي
چرا صورت برخی افراد پر از مو می باشد؟
بیمار کیست
مشروبات الکلی
چطور خطر بیماری ریوی را کاهش دهیم؟
فیلم سفری درون سلول
مبانی ژنتیک
آمیب در آب های آلوده
دندان های دائمی
دانلود کتاب افسردگی
مدیریت مبتنی بر شواهد کاهش کمر درد
آرشيو
1394
1392
1391
1390

سویا را با احتیاط مصرف کنید
نتیجه : 1 امتیاز توسط 5 نفر مجموع امتیاز : 7

سویا یکی از مهمترین موادی است که برخی دوست دارند به عنوان جایگزینی مناسب برای گوشت معرفی کنند بدون آنکه عوارض آن را در نظر بگیرند

یک انسان سالم روزانه حداقل باید 70 gr پروتئین مصرف کند حال آنکه مصرف مجاز سویا برای افراد بالغ 25 gr می باشد و مصرف آن برای کودکان مجاز نیست

بقیه در ادامه مطلب ...

 


درباره :
نویسنده : . چهارشنبه 17 خرداد 1391 بازدید : 921 نظرات (1) ادامه

شب ادراری
نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 0

دستگاه دفع ادرار انسان دارای دو کلیه است که هر کلیه توسط لوله ای به نام میزنای به کیسه ای به نام مثانه متصل می شوند در کلیه واحد های به نام نفرون وجود دارد که خون را تصفیه می کنند هر کلیه انسان بطور متوسط روزانه 180 لیتر خون را تصفیه می کند یعنی 7.5 لیتر در دقیقه.

خون بدن انسان روزانه بیش از 30 بار تصفیه می شود مواد مورد نیاز دوباره باز جذب و مواد دفعی آنها ابتدا در لگنچه سپس توسط میزنای به مثانه هدایت می شود

بقیه در ادامه مطلب...




درباره :
نویسنده : . چهارشنبه 17 خرداد 1391 بازدید : 779 نظرات (0) ادامه

قلب
نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 0

مقدمه

دستگاه عصبی مرکزی قسمتی از دستگاه عصبی است که در درون محفظه‌ای استخوانی به نام استخوان جمجمه و ستون فقرات قرار گرفته است و شامل مغز و نخاع می‌باشد. از نظر ساختمانی در سیستم اعصاب مرکزی دو قسمت به نامهای ماده سفید و ماده خاکستری قابل تشخیص می‌باشد. مغز شامل قسمتهای متنوعی است که هر کدام از آنها در عین حال که با یکدیگر در ارتباط هستند کارهای متفاوتی را انجام می‌دهند.

تکامل مغز در مهره داران

در ماهیهای اولیه و دوزیستان ، نخاع و مغز در یک راستا قرار دارند. ولی در سایر مهره داران بویژه در پستانداران بین مغز و نخاع یک خمیدگی پدید آمده است که در پستانداران عالی به 90 درجه می‌رسد. این خمیدگی ناشی از حجم زیاد نیمکره‌های مخ است. حجم مغز بویژه نیمکره‌های مخ در مهره داران اولیه رشد اندکی دارد. ولی در مهره داران عالی وسعت زیادی دارد.

سطح نیمکره‌های مخ در مهره داران اولیه تا پستانداران اولیه صاف ، ولی در پستانداران عالی بویژه انسان چین خوردگی فراوان دارد. مغز آدمی بزرگترین مغزها نیست اما وزن آن نسبت به جثه آدمی بیشترین است و با در نظر گرفتن سایر شرایط بهترین مغز است. مغز مهره داران در دوران جنینی دارای سه قسمت اولیه به نامهای مغز پیشین ، مغز میانی و مغز تحتانی است. از این قسمتها بتدریج بخشهای مختلف مغز پدید می‌آیند.

بقیه در ادامه مطلب

 

درباره :
نویسنده : . یکشنبه 14 خرداد 1391 بازدید : 710 نظرات (0) ادامه

دندانهای عقل
نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 0

در دهان يك انسان بالغ 32 دندان وجود دارد، چهار عدد از آنها كه بعد از بقيه دندانها در آخر قوس‌هاي دنداني رويش مي‌يابند دندانهاي عقل ناميده مي‌شوند. سن تقريبي شروع تشكيل آنها در استخوان فك 10-9 سالگي بوده، تاج در 14 سالگي كامل شده و در سالهاي آخر دوره نوجواني شروع به رويش در داخل استخوان نموده و بعد از 16 سالگي در دهان ظاهر مي‌گردند. وجه تسميه اين دندان زمان رويش آنها به داخل حفره دهان است كه مصادف با بلوغ فكري است. در طي رشد و تكامل فكين معمولاً جا براي رويش اين دندانها فراهم مي‌گردد. دندان عقل اگر درست و بجا رويش يابد ، مثل بقيه دندانها مفيد و موثر در سيستم جونده بوده و عليرغم تصور غلط عاميانه در اين موارد نبايد كشيده شوند.

دندانهاي عقل نهفته كدامند؟
اگر فك متناسب با رويش دندان رشد كافي نداشته باشد و يا به عبارت ديگر با رشد فك جا براي رويش اين دندان فراهم نگردد و يا جهت و مسير رويش آنها غير عادي باشد، قادر به رويش نبوده و در استخوان نهفته باقي مي‌مانند.

تشخيص دندان نهفته در فك چگونه است؟
دندانپزشكان با معاينه داخل دهان و با كمك راديوگرافي وجود دندانهاي عقل نهفته را تشخيص مي‌دهند.

دندان عقل نهفته اگر درآورده نشود چه عوارضي دارد؟
دندانهاي نهفته مشكلات عديده‌اي را مي‌توانند در آينده ايجاد نمايند:
1 - عفونت لثه؛ لثه پوشاننده دندان نهفته‌اي كه تعدادي از آن به محيط دهان باز شده بطور مكرر دچار عفونت و التهاب شده و دردناك مي‌گردد.
2 - عفونت استخوان
3 - آبسه و سلوليت؛ اگر عفونت لثه درمان نشود به استخوان رسيده و باعث تخريب دندان و استخوان مي‌گردد. اگر عفونت از استخوان بگذرد و به بافتهاي نرم گونه، گردن، حلق و زير زبان سرايت كند ايجاد آبسه و يا تورم منتشر بافت نرم را كه سلوليت ناميده مي‌شود مي‌كند كه توام با درد، تب، تورم ، قرمزي و مشكل در بازكردن دهان خواهد بود.
4 - صدمه به دندان مجاور؛ دندان نهفته با فشار بر ريشه دندان مجاور ممكن است باعث تحليل ريشه آن شود.
5 - ايجاد كيست؛ كيسه نازكي تاج دندان رويش نيافته را در استخوان فك در برگرفته است كه بعد از رويش دندان به داخل حفره دهان از بين مي رود. اگر دندان رويش نيابد ممكن است بزرگ شده و تبديل به كيست گردد. كيست‌ها تدريجاً بزرگ شده و سبب تخريب و تضعيف استخوان و مشكلات بعدي مي‌گردند.
6 - درد؛ يك دندان عقل نهفته مي‌تواند ايجاد دردهاي با علت نا مشخص و منتشر به نواحي سر و گردن نمايد.
7 - حركت دنداني؛ اعتقادي وجود دارد كه ممكن است فشار ناشي از اين دندانها سبب بي نظمي در رديف دندانها شود كه از نظر علمي ثابت شده نمي‌باشد.

دندانهاي عقل نهفته را چه بايد كرد؟
اگر دندانپزشك تشخيص دهد كه دنداني قادر به رويش نمي‌باشد، بايد آن را كشيد.

زمان مناسب درآوردن آنها چه موقع مي‌باشد؟
اين دندانها تا جايي كه قادر به رويش باشند، بطرف سطح حركت مي‌كنند و معمولاً در سطح پشتي دندانهاي آسياي بزرگ دوم گير مي‌افتند و جلوتر نمي‌روند. اين حالت معمولاً در سنين 16 تا 17 سالگي اتفاق افتاده و بهترين زمان براي درآوردن آنهاست. در اين سن به دليل وجود كيسه رويشي بزرگي كه تاج دندان را در بر گرفته و همچنين به اين علت كه ريشه دندان هنوز رشد نكرده و كوتاه مي باشد، كشيدن آنها را آسان مي‌كند، ضمن اينكه از بروز عوارض فوق‌الذكر و عوارض حين جراحي نيز پيشگيري مي‌شود. بيحسي موقت؛ در بعضي افراد ريشه‌هاي كامل شده، مجاور كانال عصبي بوده و كشيدن دندان ممكن است باعث بيحسي كوتاه مدت و گاهاً طولاني بشود. سينوزيت؛ سينوس فك بالا يك حفره بزرگ و طبيعي است. بر اثر شكل‌گيري و طويل شدن ريشه دندان عقل بالا، ممكن است مجاورت ريشه با سينوس خيلي نزديك شده و در حين كشيدن حفره سينوس باز شده و يا عفوني گردد.

درآوردن ديرتر دندانهاي عقل تا سنين بالاتر و سالمندي چه مشكلاتي دارد؟
موكول نمودن درآوردن دندانهاي عقل به سنين سالمندي ممكن است مشكلات ذيل را به همراه داشته باشد:
- با افزايش سن ريشه‌ها قطورتر شده و ممكن است كشيدن دندان را سخت‌تر كند.
- التيام ضعيف تر بعد از كشيدن دندان
- پوسيدگي دندانهاي مجاور
- احتمال فك جوش شدن دندان
- احتمال شكسته شدن استخوان در افراد پير در حين جراحي و درآوردن دندان
- كاهش تحمل بيمار به دليل شرايط سني و درمانهاي پزشكي از قبيل مصرف داروهاي قلبي، ريوي و...

 



درباره :
نویسنده : . شنبه 13 خرداد 1391 بازدید : 675 نظرات (0)

دندان شش سالگی
نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 0

معمولا اولين دندان دايمي كه رويش مي كند، دندان آسياي بزرگ اول يا دندان شماره 6 است و چون اين دندان در حدود 6 سالگي در مي آيد، دندان 6 سالگي نام دارد. محل اين دندان در پشت دندان آسياي دوم شيري است و بدون اينكه دندان شيري بيفتد، اين دندان رويش مي كند. به عبارت ديگر اولين دندان دايمي غير جانشين كه در پشت دندانهاي شيري رويش مي كند، دندان 6 سالگي است. به دليل اينكه رويش اين دندان، با افتادن دندان شيري همراه نيست، بسياري از والدين فكر مي كنند كه اين دندان هم شيري است و با اطمينان اين كه اگر دندان شيري بيفتد، دندان ديگري بجاي آن مي رويد، كوششي براي تمييز نگهداشتن آن نمي نمايند به اين تريتب دندان 6 سالگي بايد تا آخر عمر در دهان باقي بماند، خيلي زود پوسيده شده و ازبين مي رود. در ابتداي رويش، دندانها استعداد بيشتري براي پوسيدگي دارند و بايستي در تمييز نگه داشتن آنها دقت بيشتري كرد. بي توجهي به دندان 6 سالگي باعث پوسيدگي شديد آن و در موارد زيادي منجر به از دست رفتن اين دندان مي شود. دندان در 6 سالگي، الگوي رويش ساير دندانهاي دائمي است و رويش صحيح و مرتب بقيه دندانها به وجود دندان 6 سالگي بستگي دارد.


درباره :
نویسنده : . شنبه 13 خرداد 1391 بازدید : 805 نظرات (0)

دندان های دائمی
نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 0

تعداد دندانهاي دايمي 32 عدد است. تعداد 28 عدد از آنها در سن 6 تا 12 سالگي رويش مي كند. دندانهاي عقل معمولا از 17 سالگي به بعد در مي آيند.
تعداد دندانهاي دايمي در هر نيمه فك 8 عدد است كه به ترتيب از خط وسط بطرف عقب عبارتست از :
دندان پيش مياني. كه بطور قراردادي با شماره 1 نشان داده مي شود.
دندان پيش طرفي يا شماره 2.
دندان نيش يا شماره 3.
دندان آسياي كوچك اول يا شماره 4.
دندان آسياي كوچك دوم يا شماره 5.
دندان آسياي بزرگ اول يا شماره 6 يا دندان 6 سالگي .
دندان آسياي بزرگ يا شماره 7.
دندان آسياي بزرگ سوم يا شماره 8 يا دندان عقل.
براي نامگذاري اين دندانها همانند دندانهاي شيري علامت اختصاري به كار مي رود ولي در اين حالت از شماره دندانها استفاده مي شود.
دندانهاي دايمي براي داشتن تغذيه سالم. تكلم صحيح و حفظ زيبايي چهره بكار مي روند و همانند بقيه اعضاي بدن براي تمام عمر پيش بيني شده اند. لذا مراقبت و نگهداري آنها از ابتداي رويش ضروري است.


درباره :
نویسنده : . شنبه 13 خرداد 1391 بازدید : 952 نظرات (0)

دوره دندانی مخلوط
نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 0

از حدود سن 6 سالگي بتدريج دندانهاي دايمي شروع به رويش مي كنند. در داخل استخوان فك هر كودك در زير دندانهاي شيري جوانه دندان هاي دايمي وجود دارد.
       با بزرگ شدن كودك . جوانه دندانهاي دايمي نيز رشد پيدا كرده و بتدريج شروع به حركت مي كند. همراه با حركت جوانه دندانهاي دايمي وجود دارد .
       با بزرگ شدن كودك . جوانه دندانهاي دايمي نيز رشد پيدا كرده و بتدريج شروع به حركت مي كند. همراه با حركت جوانه دندانهاي دايمي ريشه دندانهاي شيري تحليل مي رود . زماني كه ريشه دندان شيري از بين مي رود . دندان لق شده و دندانه دايمي به جاي آن در مي آيد.
       به دندانهاي دايمي كه جايگزين دندانهاي شيري مي شوند دندانهاي دايمي جانشين گويند. يعني 20 عدد از دندانهاي دايمي كه به جاي 20 عدد دندان شيري در مي آيند. دندانهاي دايمي جانشين نام دارد ( دندانهاي 1 تا 5 دايمي). بقيه دندانهاي دايمي كه رويش آنها ارتباطي به افتادن دندان شيري ندارد را دندان دايمي غير جانشين مي نامند. ( دندانهاي 6و7و8).

    


درباره :
نویسنده : . شنبه 13 خرداد 1391 بازدید : 659 نظرات (0)

آیا مراقبت ار دندان شیری لازم است
نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 0

دندانهاي شيري علاوه بر وظايف معمولي يك دندان ( جويدن. تكلم حفظ شكل و زيبايي چهره ) وظيفه ديگري نيز دارند. در واقع دندانهاي شيري نسبت به دندانهاي دايمي وظيفه و نقش مهمي را به عهده دارند. حفظ فضاهاي لازم براي رويش دندانهاي دايمي. وظيفه دندانهاي شيري است.
رويش صحيح دندانهاي دايمي ارتباط نزديكي با حفظ دندانهاي شيري تا سن طبيعي افتادن آنها دارد. بطوريكه هرگاه دندانهاي شيري زودتر از زمان طبيعي كشيده شوند. يا آنكه بيشتر از مدت زمان لازم در دهان باقي بمانند. ممكن است رويش دندانهاي دايمي زيرين دچار اشكال شود.
       به عنوان مثال دندانهاي D و E بايستي تا سن 12-10 سالگي بطور سالم در دهان باقي بمانند. سپس با لق شدن آنها دندانهاي دايمي به جاي آنها رويش يابند . اگر اين دندانها زودتر از موقع از دست بروند . دندانهاي مجاور به سمت محل خالي دندان كشيده شده حركت كرده فضاي موجود را تنگ تر مي نمايند. لذا رويش دندان دايمي دچار مشكل مي شود.
       متاسفانه بسياري از پدر و مادرها فكر مي كنند كه زود خراب شدن دندانهاي شيري و كشيدن آنها مهم نيست ‌چرا كه دندانهاي دايمي به جاي انها خواهند روييد. به اين ترتيب با عدم مراقبت كافي باعث پوسيدگي زود رس و از دست رفتن آنها مي شوند. كه نتيجه آن رويش نابجا و يا عدم رويش دندانهاي دايمي زيرين است.


درباره :
نویسنده : . شنبه 13 خرداد 1391 بازدید : 824 نظرات (0)

دندان شیری
نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 0

دندانهاي شيري معمولا از شش ماهگي شروع به رويش مي نمايند و تا سن دو و نيم سالگي تكميل مي شوند.
        البته زودتر در آمدن و يا تاخير در رويش به مدت چند ماه طبيعي است. ولي اگر اين تاخير بيش از 9 ماه گردد بايد به دندانپزشك مراجعه نمود.
       تعداد دندانهاي شيري 20 عدد است يعني كودك در هر فك ده دندان دارد و اين ده دندان در دو نيمه راست و چپ به صورت قرينه قرار دارد.
اسم اين پنج دندان از خط وسط به طرف عقب عبارتند از :‌دندان پيش مياني. كه بطور قراردادي با حرف A نشان داده مي شود .
      دندان پيش طرفي و يا B .
      دندان نيش يا C‌.
      دندان آسياي اول يا D.
      دندان آسياي دوم يا E.


درباره :
نویسنده : . شنبه 13 خرداد 1391 بازدید : 741 نظرات (0)

نامگذاری دندان ها
نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 0

تعداد و نوع دندانها در فك بالا و پائين يكسان است. در هر فك نيز تعداد و نوع دندانهاي نيمه راست و چپ مشابه هستند.
بنابراين در دهان 4 نيمه فك داريم.

     نيمه چپ فك بالا            نيمه راست فك بالا
           نيمه چپ فك پائين            نيمه راست فك پائين

براي اسم بردن هر دندان بايد جاي آن را در فك مشخص كرد براي اين كار از شكل زير استفاده مي شود. اين شكل . فك و دندانهاي شخصي كه در روبروي ما ايستاده است. را نشان مي دهد.

مي توان شكل فوق را خلاصه كرد و فقط علامت دندانهاي مورد نظر را نوشت :


درباره :
نویسنده : . شنبه 13 خرداد 1391 بازدید : 776 نظرات (0)

دوره های دندانی
نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 0

هر انسان در زندگي خود. دو سري دندان ( دندانهاي شيري و دندانهاي دايمي ) و سه دوره دنداني ( شيري. مخلوط و دايمي) ‌دارد. از حدود 6 ماهگي كه اولين دندان شيري در دهان نوزاد رويش ميابد . تا سن 6 سالگي كه اولين دندان دايمي در دهان مي رويد را دوره دنداني شيري مي گويند. در اين دوران فقط دندان شيري در دهان وجود دارد.
از 6 تا 12 سالگي به تدريج دندانهاي شيري جاي خود را به دندانهاي دايمي مي دهند. اين زمان را دوره دندانهاي مخلوط مي گويند.


در حدود 12 سالگي كه هيچ دندان شيري در دهان وجود ندارد و فقط دندانهاي دايمي در دهان هستند. تا پايان عمر را دوره دنداني دايمي مي نامند.


درباره :
نویسنده : . شنبه 13 خرداد 1391 بازدید : 963 نظرات (0)

دهان
نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 0

دهان اولين قسمت دستگاه گوارش است كه از لب ها شروع و به حلق منتهي مي گردد. در دهان دو فك وجود دارد.
       فك بالا ثابت است و حركت نمي كند. ولي فك پائين حركت دارد و عمل باز و بسته شدن دهان را انجام مي دهد. در داخل استخوان هر فك حفراتي وجود دارد كه ريشه دندانها در آن قرار مي گيرد.
در اين حفرات دندانها بوسيله الياف دور دندان به استخوان فك متصل مي شوند. روي آرواره ها و دور دندان را لثه مي پوشاند.
       به آرواره لثه و الياف نگهدارنده دور دندان بافت نگهدارنده دندان گفته مي شود.
دهان انسان در اعمال زيادي نظير حرف زدن خنديدن. چشيدن . گاز گرفتن. جويدن و بلعيدن غذا شركت دارد.
اولين قدم در راه گوارش غذا. خرد كرد و جويدن مواد غذايي است كه توسط دندانها صورت مي گيرد . هركدام از دندانها با شكل خاص
خود به عمل جويدن كمك كي كنند.
دندانهاي پيشين براي بريدن . دندانهاي نيش براي پاره كردن و دندانهاي آسيا براي خرد كردن لقمه شكل گرفته اند.


درباره :
نویسنده : . شنبه 13 خرداد 1391 بازدید : 758 نظرات (0)

چگونه یک نوارقلب را تفسیرکنیم؟
نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 0

چگونه یک نوارقلب را تفسیرکنیم؟

 

بیماری های قلب و عروق

همان گونه که در مطالب گذشته بیان شد ، قلب همانند یک تلمبه ی مرکزی خون را به جهت استفاده از اکسیژن موجود درآن به سلول های بدن می رساند . از سویی خود قلب نیز به جهت انجام فعالیت های ...

 

بیماری های قلب و عروق

همان گونه که در مطالب گذشته بیان شد ، قلب همانند یک تلمبه ی مرکزی خون را به جهت استفاده از اکسیژن موجود درآن به سلول های بدن می رساند . از سویی خود قلب نیز به جهت انجام فعالیت های خود ، نیاز به اکسیژن کافی دارد . وظیفه ی خون رسانی و به دنبال آن اکسیژن رسانی به قلب را عروق کرونر بر عهده دارند . در حالت‌ عادی ‌، وقتی‌ نیاز قلب‌ به‌ اکسیژن‌ زیاد می‌شود ، رگ‌های‌ خونرسان‌ قلب‌ می‌توانند از پس‌ برآوردن‌ این‌ نیاز برآیند .

آنژین صدری

اما اگر رگ‌های‌ قلبی‌ بیمار باشند ، یا فشارخون‌ بالا باشد ، خونرسانی‌ به‌ عضله‌ قلب‌ محدود می‌شود . به دنبال نرسیدن اکسیژن کافی به قلب به دلایلی که ذکر خواهد شد ، بیماری آنژین صدری بوجود خواهد آمد .

 

مشخصه های آنژین صدری

آنژین صدری احساسی ناراحت کننده و دردی است در قفسه‌ سینه‌ که‌ از قلب‌ برخاسته‌ باشد . درد معمولاً زیر استخوان‌ جناغ‌ حس‌ می‌شود و به‌ علت‌ نرسیدن‌ اکسیژن‌ به‌ مقدار کافی‌ به‌ عضله‌ قلب‌ روی‌ می‌دهد.  معمولا مثل آن می ماند که سینه شما سنگینی می کند یا اینکه درست در وسط سینه خودتان نوعی سفتی یا فشار را احساس می کنید که ممکن است تا بازوها ؛ گردن ، صورت ، پشت ، یا شکم شما کشیده شود .

قلب

بعضی افراد آن را به دردی کُند و گنگ و بعضی دیگر آنرا به دردی سمج تعبیر کرده اند. برای برخی این سفتی و انقباض بسیار حاد و دردناک و برای برخی دیگر بیش از یک ناراحتی جزئی نبوده است .  قطعا در طول زندگی با درد در قفسه ی سینه روبرو شده اید . هر دردی در قفسه ی سینه دلیل بر بیماری آنژین صدری نیست اما بهتر است در صورت تداوم این امر به متخصص مراجعه کنید .

 

عوامل دخیل در بروز آنژین صدری چیست؟

جالب است بدانید شایعترین علت درد در قفسه سینه ، عوامل غیر قلبی است .

بیماریهای گوارشی (زخم معده و اثنی عشر ، مری ، کیسه صفرا ) ، بیماریهای جدار قفسه سینه ( اسکلتی ، عضلانی ) و وضعیت هیجانی _ روانی از جمله عوامل غیر قلبی درد در قفسه سینه به شمار می روند .  این‌ درد معمولاً در مردان‌ بالای‌ 50 سال‌ و خانم‌هایی‌ که‌ یائسگی‌ را پشت‌ سر گذاشته‌اند دیده‌ می‌شود .

انواع آنژین

 

1) آنژین نوع پایدار :

حمله ای قابل پیش بینی است و زمانی که در حال استراحت و آرامش هستید رخ می دهد . که پس از چند دقیقه استراحت برطرف می شود .

2) آنژین نوع ناپایدار :

این نوع آنژین را با نام آنژین شبانه نیز می شناسند . درد در قفسه سینه که در حالت استراحت و یا حتی خواب رخ می دهد و ممکن است شدید تر باشد و دیرتر از نوع پایدار آرام گیرد .

3) آنژین متغیر یا Prinzmetal :

این نوع آنژین ناشی از اسپاسم عروق کرونر می باشد . اغلب در نیمه های شب و زمانی که شما در حال استراحت هستید اتفاق میافتد .

4) آنژین decubitus :

در وضعیت دراز کش و اغلب در هنگام خواب رخ می دهد . به طوریکه با بیدار شدن شخص همراه با تنگی نفس اتفاق می افتد.

5) آنژین بعد از انفارکتوس

 

علت آنژین صدری چیست ؟

 

عضله یا ماهیچه قلب خودش به دریافت خون و اکسیژن و مواد مقوی غذایی نیازمند است تا بتواند خون را پمپاژ کند و آنرا به تمام نقاط بدن شما برساند . رگهای کورونر قلب یا عروق یا شریانها ، خون غنی شده یا اکسیژن را به ماهیچه های قلب می رسانند . دو سرخرگ عمده قلب بسیاری از اوقات تقسیم می شوند تا خون ، به تمام دیواره های عضلانی قلب برسد . این عروق کورونر که وظیفه غذا رساندن به قلب را دارند ممکن است در اثر جمع شدن مواد چرب طی سالیان دراز در دیواره داخلی آنها باریک شوند .

آنژین صدری

 به این حالت در زبان پزشکی اتروسکلروزیز گویند و به آن مواد چرب که در جدار سرخرگ جمع شده اند اتروما می گویند . در ادامه با اتروسکلروزیز نیز آشنا می شوید . در طی زمان این سرخرگ ممکن است باریک و باریکتر شود و دیگر به اندازه خوراک قلب ، خون اکسیژن دار به ماهیچه های قلب نمی رسد .

دلایلی که مانع اکسیژن رسانی کافی به قلب می شوند عبارتند از :

-  سیگار كشیدن

-  بالا بودن فشارخون

-  سابقه خانوادگی بیماری سرخرگهای قلب، دیابت، فشار خون بالا، یا آترواسكلروز

-  تغذیه نامناسب، خصوصاً وجود چربی زیاد در رژیم غذایی

-  سابقه حمله قلبی یا سكته مغزی

-  ورزش نكردن

 - شخصیت تهاجمی یا ناشكیبا

 - اضافه وزن

-  استفاده مداوم از روغنهای نباتی مایع و جامد که چربیهای مضر در بدن تولید کرده و باعث گرفتگی رگها میشوند.

-  مصرف نکردن روغنهای طبیعی مانند روغن گاوی، روغن زیتون و مواد طبیعی

استفاده از شیرینیجات، خوراکیها و مواد غیر طبیعی مانند پیتزا، شیرینی، شکلات و ...

-  افزایش كلسترول یا LDL (لیپوپروتیئن با چگالی كم ـ كلسترول بد) و یا كاهش HDL (لیپوپروتئین با چگالی زیاد ـ كلسترول خوب) در خون

 

 

آترواسکلروزیز (تصلب‌ شرایین )

 

 

آترواسکلروز که علت اصلی بروز بیماری‌های ایسکمی دهنده رگ‌های قلب و مغز به شمار می‌رود ، از زمان‌های بسیار قدیم شناخته شده بوده‌است . قدیمی ترین ضایعه آترواسکلروز در اجساد مومیایی شده مصر باستان با قدمت بیش از سه هزار سال قبل از میلاد پیدا شد . این گرفتاری یک روند التهابی مزمن است که در طی آن فرآیندهای ایمنی با عوامل خطرساز متابولیک واکنش نموده و موجب شروع ، گسترش و فعال شدن این ضایعه در رگ‌های بزرگ و متوسط می‌گردند . لخته‌ای که به دنبال شکاف خوردن ضایعه آترواسکلروتیک و یا به دنبال کنده شدن سلول‌های اندوتلیوم در محل ضایعه در رگ گرفتار پدید می‌آید می‌تواند موجب انفارکتوس بافتی (میوکارد و مغز) شود .

بقیه ی مطالب در ادامه مطلب مطالعه نمایید


درباره :
نویسنده : . شنبه 13 خرداد 1391 بازدید : 699 نظرات (0) ادامه

تصویر عالی از قلب
نتیجه : 1 امتیاز توسط 5 نفر مجموع امتیاز : 5


نویسنده : . یکشنبه 07 خرداد 1391 بازدید : 430 نظرات (0)

از نابغه ی این کره ی خاکی چه انتظاری دارید؟؟
نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 0

 از نابغه ی این کره ی خاکی چه انتظاری دارید؟؟

آلبرت انیشتین


نویسنده : . شنبه 06 خرداد 1391 بازدید : 435 نظرات (0)

مبحث کلی دندان پزشکی
نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 0

مبحث کلی دندان پزشکی

در این بخش ما چند کتاب و جزوه و مطالب و ...در اختیار شما قرار می دهیم که تمام این ها مبوط به دندان پزشکی می باشد

علاقه مندان به دندان پزشکی اگر قصد دارید بیش از اینکه می دانید بدانید به ادامه مطلب مراجعه کرده و تمام جزوات و ...را دانلود مطالعه نمایید

برای دانلود به ادامه مطلب مراجعه نمایید



درباره :
نویسنده : . پنجشنبه 04 خرداد 1391 بازدید : 591 نظرات (0) ادامه

آیا می دانید چرا لباس جراحان سبز و لباس پرستاران سبز و یا آبی است ؟
نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 0

آیا می دانید چرا لباس جراحان سبز و لباس پرستاران سبز و یا آبی است ؟ 


هر گروه از افراد در مشاغل خاص خود از لباس فرم مخصوص استفاده می کنند و لباس فرم در گروه های پزشکی سفید است ولی چند استثناء هم در این بین وجود دارد . لباس سبز جراحان و همچنین لباس آبی و سبز پرستاران جزء این استثناها می باشد.

راستی چرا لباس این گروه ها سفید نیست ؟


جراحان و پرستاران در قدیم لباس سفید می‌‌پوشیدند که رنگ پاکی و پاکیزگی است . اما در اوائل قرن بیستم یک دکتر مشهور رنگ لباسش را به سبز تغییر داد، چرا که تصور می‌کرد این رنگ برای چشمان جراح راحت‌تر است.

برای ادامه به ادامه مطلب مراجعه نمایید


درباره :
نویسنده : . سه شنبه 19 اردیبهشت 1391 بازدید : 1051 نظرات (1) ادامه

دانلود 9کلیپ فوق العاده ی زیست شناسی
نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 0

مجموعه ای از 9کلیپ زیبای زیست شناسی




برای دانلود  کلیپ ها به ادامه مطلب مراجعه نمایید


درباره :
نویسنده : . سه شنبه 19 اردیبهشت 1391 بازدید : 1128 نظرات (0) ادامه

آناتومی کلیه ها
نتیجه : 5 امتیاز توسط 1 نفر مجموع امتیاز : 5

آناتومی کلیه ها :

کلیه ها یک جفت عضو لوبیایی شکل به رنگ قرمز قهوه ای می باشند که در قسمت خلفی پرده صفاقی و در دیواره خلفی شکم ، در محل مهره دوازده پشتی تا مهره سوم کمری قرار گرفته اند عناصر پایه کلیه از خلف به قدام شامل لگنچه ، شریان و ورید کلیوی می باشند کلیه ها از آئورت شکمی شاخه ای بنام سرخگ کلیوی را دریافت میکنند و سیاهرگ کلیه نیز به سیاهرگ اجوف تحتانی میریزد و در مجموع 25 درصد از برون ده قلب را کلیه ها دریافت می کنند و قابلیت پاک کردن مواد مضرر از خون را دارا هستند. وزن کلیه تقریبا 125 گرم میباشد و توسط کپسول نازکی از جنس بافت همبند پوشیده شده است . کلیه راست به دلیل وجود کبد کمی پایین تر از کلیه چپ قرار گرفته است


بقیه ی مطالب در ادامه مطلب..


درباره :
نویسنده : . جمعه 15 اردیبهشت 1391 بازدید : 4432 نظرات (0) ادامه

تصاویر چندی انگل هایی که باعث بیماری در بدن می شوند
نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 0

در ادامه مطلب می توانید تصاویر چندی انگل هایی

که باعث بیماری در بدن می شوند را مشاهده نمایید

جمع آوری:مینا رسولی



برای مشاهده به ادامه مطلب مراجعه نمایید



درباره :
نویسنده : . سه شنبه 12 اردیبهشت 1391 بازدید : 1032 نظرات (0) ادامه

صفحات
تعداد صفحات : 11 صفحه قبل 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 صفحه بعد

مطالب گذشته

·

مدیریت مبتنی بر شواهد کاهش کمر درد »» سه شنبه 24 مرداد 1391

·

مبانی ژنتیک »» سه شنبه 24 مرداد 1391

·

چطور خطر بیماری ریوی را کاهش دهیم؟ »» پنجشنبه 19 مرداد 1391

·

چطور گازهای روده‌ای را کم کنیم؟ »» پنجشنبه 19 مرداد 1391

·

تب کنگو - کریمه چیست؟ »» پنجشنبه 19 مرداد 1391

·

تب دانگ چیست؟ »» پنجشنبه 19 مرداد 1391

·

شستشو و ایمن‌ کردن سلول‌ها در برابر ایدز »» پنجشنبه 19 مرداد 1391

·

امید تازه برای درمان مبتلایان به ایدز »» پنجشنبه 19 مرداد 1391

·

پیوند مغز استخوان، ویروس HIV را نابود می‌کند »» پنجشنبه 19 مرداد 1391

·

افزایش ابتلا به ایدز در زنان »» پنجشنبه 19 مرداد 1391




آمار کاربران


عضويت سريع
نام کاربری :
رمز عبور :
تکرار رمز :
موبایل :
ایمیل :
نام اصلی :
کد امنیتی :
 
کد امنیتی
 
بارگزاری مجدد


مطالب محبوب
مشاهده انلاین کلیپ فوق العاده جراحی عمل قلب باز بازدید : 5455
دانلود کلیپ عمل قلب باز 2 بازدید : 4999
آناتومی کلیه ها بازدید : 4431
تشریح قورباغه بازدید : 3343
کلیپ عمل قلب باز بازدید : 3177
نرم افزار آناتومی بدن بازدید : 2577
سوالات امتحان نهایی درس زیست شناسی و آز (2) سال سوم تجربی بازدید : 2539
کتاب زیست شناسی و آزمایشگاه 1 بازدید : 2233
آزمایشگاه مجازی بازدید : 2103
نمونه سوالات امتحانی علوم زیستی و بهداشت سال اول دبیرستان بازدید : 2055



لینک دوستان
» قیمت اجاره خودرو
» دانلود سریال جدید
» قیمت روز خودروی شما
آخرین مطالب ارسال شده
» ارسال لینک
Powered By Rozblog | Translate By Ghaleb-Weblog | Reza.H | Design By: FarsTemp.com